Dualitás

Minden emberi tett szereteten vagy félelmen alapul és nemcsak a kapcsolatokban. Mindazok a döntések, amelyek meghatározzák az üzletet, az ipart, a politikát, a vallást, a gyermekek nevelését, a társadalmi berendezkedést, a gazdasági célokat, a választást háború és béke, támadás és védekezés, behódolás és lerohanás között; az elhatározást, hogy sóvárogjunk, avagy ajándékozzunk, kapzsin gyűjtögessünk vagy osztogassunk, egyesítsünk vagy megosszunk – minden egyes döntésed a két gondolat egyikéből fakad: a szeretet vagy a félelem gondolatából.

 A félelem az az energia, amely megköt, lezár, visszahúz, elrejt, felhalmoz, árt.

A szeretet az az energia, amely kiterjeszt, megnyit, kiküld, megtart, feltár, megoszt, gyógyít.

A félelem ruhákba csavarja a testünket, a szeretet mezítelenül hagy. A félelem görcsösen kapaszkodik mindenbe és mindenhez ragaszkodik, amink csak van, míg a szeretet odaad mindent. A félelem bezár, a szeretet megnyit. A félelem megragad, a szeretet elenged. A félelem sajog, a szeretet enyhít. A félelem támad, a szeretet módosít.

Minden emberi gondolat, szó és tett vagy az egyik, vagy a másik érzelmen alapul. Nincs más választásod, minthogy nincs semmi más, amiből választhatnál. E kettő között azonban szabadon választhatsz – és ez nem is kevés, hidd el!

N. D. Walsch

Éjjeli tanács

Kevéssé ismert titok, hogy az éjszakai alvás első két órájában az emberek újra kapcsolatba lépnek lélektudatukkal. A szellemi birodalmakban a legtöbb álom megfordul az éjszaka folyamán. A lélek birodalmai túl vannak ezen az állapoton. A lélektudat eléréséhez tudatosságod felfelé halad a szellemi birodalmakon keresztül, és a legmélyebb alvási állapot elérésekor újra kapcsolatba lép a létezőség legbelső állapotával.

Ez idő alatt, amikor újra kapcsolatba kerülsz lényeged magjával, áttekinted életed legújabb eseményeit, és megtervezed, mi lenne a legjobb a következő lépéseidhez. Nem fogsz tudatosan emlékezni az élményre, amikor visszatérsz alvó fizikai testedbe, de a lélektudatosságod mindig ott van a háttérben, készen arra, hogy tudatos szándékkal bármikor hozzáférj.

A lélektudatosságod bölcsességéhez való hozzáférés csak egy pillanatot vesz igénybe. Csak hagyd abba, amit csinálsz, fordítsd a figyelmedet magadra, és nézd meg, milyen intuitív benyomásaid vannak a szóban forgó témával kapcsolatban. Ha egy pillanatra lelassítasz, hogy ráhangolódj lelked finom és csendes suttogásaira, akkor valódi bölcsesség áll a rendelkezésedre a mindennapi élet világában.

Az a tanács, hogy “aludj rá”, amikor egy nagy döntés előtt állsz, most teljesen új értelmet nyer. Tudva, hogy éjszaka lélekszinten fogod megfontolni ezt a döntést, értékelheted, hogy másnap a lelked bölcsessége ihlette érzéseidet, hogy melyik lépést választod. Nem csoda, hogy az emberek azt mondják, hogy ha alszol rá, jobban érzed magad, hogy megbirkózz a legnagyobb problémákkal is.

Lélek szinten hozzáférhetsz a valóság sokkal szélesebb perspektívájához. Kezdetben bármilyen döntést kivetíthet a jövőbe, és az élethű valóságban láthatja, hogy ez a döntés pontosan hogyan fog működni. Ez a folyamat minden bizonnyal felülmúlja az ilyen eredmények találgatását. A jövő lélekszintű vetületében láthatod a más emberekkel való interakció összes szálát, és azt, hogy minden hogyan fog alakulni a jelenlegi trendek alapján. Ez a bölcsesség azután az intuíció erejével elérhető ébrenléti állapotod számára.

Amikor egy fontos választással kell szembenézni, akár három éjszakát is “alszok rá”, ha megtehetem, mielőtt döntést hozok. Ha ezt teszed, akkor valószínűleg soha nem kell azt mondanod: “Akkoriban jó ötletnek tűnt.”

Szabadulj meg az ítéletektől

A világ évszázadok óta két részre oszlik: az egyik fele gúnyolódik, ítélkezik, kritizálja, vádolja és elítéli a másikat. Ebben a korlátozott nézetben állandóan úgy tűnik, hogy a rossz oldalon állunk. Akkor miért próbálnánk az egyik vagy a másik oldal kedvében járni? Az élet erőt adott nekünk, hogy megválasszuk azt, ami megfelel nekünk, és távolodjunk attól, ami árt nekünk. Ennek a hatalomnak nem az a célja, hogy uralja vagy rabszolgává tegye azokat, akik másként gondolkodnak. Nincs értelme az energiánkat és a napjainkat arra pazarolni, hogy megvédjük a nézőpontunkat. Végül is ezek csak vélemények a sok közül. Szabadon válasszuk meg a jólétet, és engedjük el azt, ami nem illik hozzánk. Ez a szabad akarat: egyszerűen és szabadon választ. Nyissuk ki a szemünket és felismerjük a saját utunk megválasztására való képességünket.